Універсальність і безпека: багатоходовий річтрак Cat® увійшов в шорт-лист фіналістів премії за безпеку, що присуджується британською Асоціацією виробників навантажувачів (FLTA)

річтрак catУніверсальні багатоходові річтраки новітнього покоління N2, вироблені компанією Cat® Lift Trucks, оголошені фіналістом премії за безпеку, що присуджується FLTA за видатні досягнення.

Протягом найближчих місяців компетентні судді, фахівці галузі, проведуть експертизу фіналістів в кожній категорії. Переможці будуть оголошені на урочистій церемонії, яку організує Асоціацією виробників навантажувачів 24 лютого 2018 р.

Відповідно до своєї назви багатоходові річтраки Cat можуть рухатися в багатьох напрямках - в тому числі вперед, назад, в сторону, по діагоналі і по колу. Вони відмінно пристосовані для обробки довгомірних вантажів - таких як труби, пиломатеріали і балки - в вузьких проходах.

Навантажувачі Cat модельного ряду NRM20-25N2 підняли керованість в різноспрямованого переміщенні на якісно новий рівень. Проте, найбільше враження на експертів FLTA справило увагу його розробників до параметру безпеки.

Принцип безпеки лежав в основі розробок- починаючи з поворотних вантажних коліс, які забезпечують стійкість навіть при русі по засміченим або нерівних поверхнях. Кабіна оператора - на 75 мм ширше, ніж в навантажувачах найближчих конкурентів - забезпечує найбільшу в своєму класі місткість, а також захист. Це єдина кабіна в своєму класі, яка захищає ліве плече оператора від зачіпання і ударів об стелаж.

Індикатори ваги і висоти підйому вантажу входять в стандартний комплект поставки, сприяючи обережному поводженню з вантажем. "Аварійний розмикач" є не тільки опорою для ноги, але і запобіжним пристроєм. Він реєструє присутність оператора під дією власної ваги його ноги. Для впевненої роботи на великій швидкості передбачена ефективна гідравлічна гальмівна система.

Навантажувачі виграють за рахунок автоматичних систем безпеки, таких як система адаптивного управління (RDS). Реагуючи на швидкість натискання педалі акселератора і маніпуляторів управління гідравлікою, система постійно регулює параметри, підтримуючи баланс між продуктивністю і безпекою в процесі роботи оператора.

У систему RDS включена функція управління щоглою S4 і інші функції, які дозволяють робити все переміщення швидко, зберігаючи при цьому плавність, точність і керованість, а також високу стійкість і мінімальне розгойдування. Додаткові автоматичні засоби, такі як прогресивне рульове управління, управління кривої повороту і зниження швидкості руху і під'їзду в залежності від висоти щогли, також сприяють плавності, безпеці та ефективності водіння.

Ще одним ключовим результатом розробки, орієнтованої на оператора, є багатофункціональний підлокітник з вбудованими міні-маніпуляторами управління гідравлікою. Забезпечуючи опору зап'ястя, передпліччя, плеча і спини, він оберігає від захворювань суглоб, пов'язаних з повторюваними рухами (RSI).

Команда розробників пишається тим, що змогла досягти, за їхніми словами, "безумовного лідерства в маневреності і продуктивності", повністю відповідаючи потребам операторів в безпеці, комфорті і в охороні здоров'я.

Щоб отримати більш детальну інформацію про навантажувачі та складському обладнанні компанії Cat®, відкрийте наш каталог, або зверніться на сайт CAT Lift Truck. Подивіться на навантажувачі в дії на сайті https://www.catlifttruck.com/ru/video.